Projecten

Zoals Kadogo verantwoordelijk is voor de projecten in Kisumu, ben ik verantwoordelijk voor de projecten aan de andere kant van Kenia, in Mombasa. We ondersteunen daar APDK bij diverse verbeteringen aan de kliniek. Zo hebben we in 2019 gezorgd voor nieuwe matrasjes voor de kleine bedjes en een moestuin aangelegd. De moestuin met dank aan de Protestantse kerk in Haarlem voor hun grote bijdrage. In 2022 is er een groep jongeren vanuit de Kerken Helmond Asten Someren naar de kliniek geweest voor de renovatie van het therapeutische zwembad en de aanleg van 6 zonneboilers. Hiervoor kunt u ook op de website van KASH kijken. www.KASHjongerenprojecten.nl.

Augustus 2022. In juni 2022 is de poolshop begonnen met de aanleg van het therapeutische zwembad. In augustus hebben de jongeren van KASH meegeholpen om de laatste hand aan het zwembad te leggen.

Voor 2025 staat het dak op het programma. Zoals u ziet is het hard aan vervanging toe. Als het buiten regent, regent het binnen ook … Ook dit wordt een project wat uitgevoerd wordt door Kashjongerenprojecten ism lokale ondernemers. Hiervoor zal KASH in 2024 starten met een nieuwe groep jongeren, die dan in 1,5 jaar het benodigde geld bij elkaar gaan sparen dmv diverse acties. Blijf ze volgen op www.KASHjongerenprojecten.nl.

Een kinderrevalidatie kliniek. Hier verblijven de kinderen gedurende hun revalidatie als thuis te ver weg is of als er geen geld is voor de lke keer naar de kliniek.

Dit jaar zijn wij begonnen met het bouwen van een klasslokaal en een toiletgebouw voor de Kogada Village Academy.Dit is een kleuter/peuter school in een dorp in Kisumu County .Er zitten 25 kinderen in een klaslokaal en maken gebruik van een toilet die erg vies en onhygiënisch is.

Sanitair Gebouw Project OyiengoPrimary School in Kisumu Kenya. Stichting Kadowinja uit Helmond heeft geld verzamelt om een sanitair gebouwen te kunnen bouwen op OyiengoPrimary school in een dorp Obambo in Kisumu Kenia.

Kadogo reisde in 2019 met drie van haar vrienden uit Helmond en Bakel naar Kenia. De vrienden hebben met eigen middelen twee klasslokalen samen met de vrijwilligers daar gerenoveerd en geschilderd, met dit rapport hebben wij €3000 e opgehaald en nu gaan wij de renovatie voortzetten Er zijn 8 klaaslokalen. Wij hebben nog geld nodig voor schoolbanken en schoolmaaltijden. Wij willen dat die kinderen daar gezond eten krijgen. Deze kinderen werken mee aan het klimaat verbetering door plastic opte halen en naar de verzamel plaats op school te brengen. Wij willen op woensdagen gratis schoolmaaltijden gaan aanbieden als tegen prestatie en ook om te stimuleren om plastic niet overal te gaan gooien maar dit lukt niet altijd door gebrek aan financiën. Meisjes ongesteldheid en zwangerschap. Om te voorkomen dat de schoolmeisjes school niet hoeven te missen en dat ze zwanger rakken gaan wij voorlichten geven tijden de opening ceremonie en wasbaar maanverband uitdelen. Kadowinja vraag om u steun, wij kunnen het maandverband in Kenia kopen voor €1.50 er zitten drie uitwasbaar mandverband in een pack. Steun ons door NL40RABO0313771928 ovv Maandverband. Kijk ook op onze website www.Kadowinja.org